Wie zijn wij?

Inter Amicos is het oudste Dordtse amateurtoneelgezelschap

Slider

Wie zijn wij?
Inter Amicos is een vereniging met een blik op de toekomst en een rijk verleden. We zijn het oudste Dordtse amateurtoneelgezelschap, opgericht in 1896. Sinds 1947 mogen we zelfs het predicaat ‘Koninklijk’ dragen, en de burgemeester van Dordrecht is onze beschermheer. We hebben een eigen theater, net buiten het centrum, waar we repeteren en optreden.

Wat willen wij?
Toneelspelen is een prachtige kunst. Inter Amicos wil deze kunst graag in alle facetten beoefenen, op plezierige wijze en op zo hoog mogelijk niveau. Daarom willen we iedereen die van toneelspelen houdt en over talent en vaardigheid beschikt de kans geven om zich te ontwikkelen door mee te spelen tijdens repetities, projecten en voorstellingen.

Wat spelen wij?
Inter Amicos staat voor kwaliteit in repertoire, spel, regie en enscenering. We spelen zowel klassiek als modern, lichte stukken en ‘serieus’ toneel uit de wereldliteratuur, improvisatie, muziektheater en kleinkunst. We streven ernaar ons publiek aan het denken te zetten door mensen te laten zien zoals zij echt zijn in hun relaties met anderen.

Wanneer spelen wij?
Afhankelijk van de beschikbaarheid van regisseurs, spelers en medewerkers speelt Inter Amicos twee producties per jaar (voor- en najaar). Daarnaast zijn onze leden actief bij diverse projecten in en om Dordrecht.

Lidmaatschap
Omdat het ledenaantal de laatste jaren enorm is toegenomen, is besloten voor onbepaalde tijd een ledenstop in te stellen. We zullen wel cursussen blijven geven. Tijdens zo’n cursus leer je de basisprincipes van toneelspelen. De cursus bestaat uit 10 avonden en wordt gegeven door een regisseur of theaterdocent. Als je al ervaring hebt met spelen kun je je aanmelden voor een cursus voor gevorderden. 

Meer vragen of wil je aanmelden voor een cursus? Neem dan contact via info@ia-dordt.nl of via het contactformulier op de homepagina