Wie zijn wij?

Inter Amicos is het oudste Dordtse amateurtoneelgezelschap

Slider

Wie zijn wij?
Inter Amicos is een vereniging met een blik op de toekomst en een rijk verleden. We zijn het oudste Dordtse amateurtoneelgezelschap, opgericht in 1896. Sinds 1947 mogen we zelfs het predicaat ‘Koninklijk’ dragen, en de burgemeester van Dordrecht is onze beschermheer. We hebben een eigen theater, net buiten het centrum, waar we repeteren en optreden.

Wat willen wij?
Toneelspelen is een prachtige kunst. Inter Amicos wil deze kunst graag in alle facetten beoefenen, op plezierige wijze en op zo hoog mogelijk niveau. Daarom willen we iedereen die van toneelspelen houdt en over talent en vaardigheid beschikt de kans geven om zich te ontwikkelen door mee te spelen tijdens repetities, projecten en voorstellingen.

Wat spelen wij?
Inter Amicos staat voor kwaliteit in repertoire, spel, regie en enscenering. We spelen zowel klassiek als modern, lichte stukken en ‘serieus’ toneel uit de wereldliteratuur, improvisatie, muziektheater en kleinkunst. We streven ernaar ons publiek aan het denken te zetten door mensen te laten zien zoals zij echt zijn in hun relaties met anderen.

Wanneer spelen wij?
Afhankelijk van de beschikbaarheid van regisseurs, spelers en medewerkers speelt Inter Amicos twee producties per jaar (voor- en najaar). Daarnaast zijn onze leden actief bij diverse projecten in en om Dordrecht.

En als ik lid wil worden…?
Als je van toneelspelen houdt en over enige aanleg en vaardigheid beschikt, kun je je aanmelden. Je hebt eerst een introductiegesprek met één of meerdere leden. We bespreken welke ervaring je al hebt en wat de werkwijze van Inter Amicos is. Daarna kijk je mee bij repetities of neem je deel aan een workshop.
Na zo’n eerste kennismaking besluiten we in overleg of je aspirant-lid wordt. Als aspirant-lid kun je verder kijken of je je thuis voelt en of onze werkwijze je aanspreekt. Meedoen aan een productie kan een goede manier zijn om ervaring op te doen en elkaar beter te leren kennen. Als het van beide kanten goed bevalt word je in de Algemene Ledenvergadering van Inter Amicos als lid verwelkomd. 

De contributie bedraagt € 15,- per maand.

Meer vragen? Neem dan contact via info@ia-dordt.nl