Wie zijn wij?

Inter Amicos is het oudste Dordtse amateurtoneelgezelschap

Slider

Wie zijn wij?
Inter Amicos is een vereniging met een blik op de toekomst en een rijk verleden. We zijn het oudste Dordtse amateurtoneelgezelschap, opgericht in 1896. Sinds 1947 mogen we zelfs het predicaat ‘Koninklijk’ dragen, en de burgemeester van Dordrecht is onze beschermheer. We hebben een eigen theater, net buiten het centrum, waar we repeteren en optreden.

Wat willen wij?
Toneelspelen is een prachtige kunst. Inter Amicos wil deze kunst graag in alle facetten beoefenen, op plezierige wijze en op zo hoog mogelijk niveau. Daarom willen we iedereen die van toneelspelen houdt en over talent en vaardigheid beschikt de kans geven om zich te ontwikkelen door mee te spelen tijdens repetities, projecten en voorstellingen.

Wat spelen wij?
Inter Amicos staat voor kwaliteit in repertoire, spel, regie en enscenering. We spelen zowel klassiek als modern, lichte stukken en ‘serieus’ toneel uit de wereldliteratuur, improvisatie, muziektheater en kleinkunst. We streven ernaar ons publiek aan het denken te zetten door mensen te laten zien zoals zij echt zijn in hun relaties met anderen.

Wanneer spelen wij?
Afhankelijk van de beschikbaarheid van regisseurs, spelers en medewerkers speelt Inter Amicos twee producties per jaar (voor- en najaar). Daarnaast zijn onze leden actief bij diverse projecten in en om Dordrecht.

En als ik lid wil worden…?
Als je van toneelspelen houdt en over enige aanleg en vaardigheid beschikt, kun je je aanmelden. Je hebt eerst een introductiegesprek met één of meerdere leden. We bespreken welke ervaring je al hebt en wat de werkwijze van Inter Amicos is. Daarna kijk je mee bij repetities of neem je deel aan een toneelcursus. Tijdens deze cursus leer je de basisprincipes van toneelspelen. De cursus bestaat uit 10 avonden en wordt gegeven door een regisseur of theaterdocent. Op de basiscursus volgt een cursus voor gevorderden van 10 avonden. Als je al ervaring hebt met spelen kun je je aanmelden voor de cursus voor gevorderden. 
Als je beide cursussen goed doorlopen hebt of al genoeg ervaring hebt en je ervaart plezier in het spelen kun je aspirant-lid worden. Als aspirant-lid kun je verder kijken of je je thuis voelt en of onze werkwijze je aanspreekt. Meedoen aan een productie kan een goede manier zijn om ervaring op te doen en elkaar beter te leren kennen. Als het van beide kanten goed bevalt word je in de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van Inter Amicos als lid verwelkomd. Als je lid van onze vereniging wordt, verwachten we ook je inzet in één van onze commissies en/of andere neven activiteiten.

De contributie bedraagt € 17,50 per maand.


Meer vragen of wil je aanmelden voor een cursus? Neem dan contact via info@ia-dordt.nl of via het contactformulier op de homepagina