Theater ontmoet band tijdens unieke voorstelling bij Inter Amicos

 

‘20 liedjes/12 verhalen ‘ is de titel van de voorstelling die op 10  en 11 november gespeeld wordt in ons theater. Een vernieuwend concept waarbij de door de Ambachtse band Solid gespeelde Nederlandse liedjes worden ingeleid door bijzondere scènes en verhalen.

Bekende nummers als ‘Stil in mij’, ‘Suzanne’ en ‘Dansen op de vulkaan’ spelen de hoofdrol in deze bijzondere voorstelling.
Rockband Solid brengt ze live ten gehore, toneelgezelschap Inter Amicos speelt er bijpassende scènes bij. Een unieke combinatie van live muziek en theater. Zo is bij het bekende nummer ‘Stil in mij’ een prachtige, ingetogen dialoog te zien. Een scène die weer in contrast staat met de uitbundigheid van ‘Dansen op de Vulkaan’ of ‘Iedereen is van de wereld’.

“Inter Amicos bestaat al 127 jaar en is daarmee het oudste amateurtoneelgezelschap van Dordrecht. Het gezelschap speelt een grote variëteit aan toneelstukken, maar in de hele geschiedenis van de vereniging is dit nog nooit gedaan,” aldus bandlid, schrijver en initiatiefnemer Willem Eekhof. “Maar liefst 20 spelers van Inter Amicos en de band Solid staan aankomend weekend samen op het podium. We hebben dit samen bedacht en vorm gegeven. Geweldig om mensen op deze manier met elkaar te verbinden.”

Een unieke combinatie van theater met live muziek.