Inter Amicos, het Comité 4 en 5 mei Zwijndrecht en de Bethelkerk organiseerden op 29 april  een bijzondere avond in de aanloop naar de Dodenherdenking. De Dordtse toneelvereniging werkt momenteel hard aan de documentaire voorstelling ‘Luisteren jullie wel!?’, gebaseerd op de waargebeurde verhalen van twee vrouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Beiden komen voor keuzes te staan in een bedreigende wereld. Rina vreest voor het lot van haar man Riet en broer Arie. Milly’s man Wim zit bij het verzet.

Hoewel de verhalen oud zijn, is de thematiek nog altijd actueel. De berichten uit oorlogen zoals in Oekraïne laten ons dezelfde onmogelijke keuzes, persoonlijke drama’s en heldendaden zien. Omdat het nooit voorbij is. Omdat de geschiedenis zich herhaalt. Daarom wil Inter Amicos deze verhalen doorvertellen en zo vlak voor de Dodenherdenking een extra dimensie geven. De voorstelling gaat op 16 juni a.s. in première in het eigen theater van Inter Amicos, maar de spelers hebben in deze voorvertoning  alvast scènes laten zien, verweven met hun persoonlijke beleving. Er was muziek  door pianist en speler Marcel Fuchs en organist Niels Martin, en is was een rol weggelegd voor predikant René Wouda.

Deze voorvertoning bevat fragmenten uit de hele voorstelling die zal plaatsvinden op 16, 17, 23, 24 en 25 juni in ons theater. Kaarten kunnen besteld  worden via de reserveringspagina.

Met dank aan Repro & Design, Dordrecht

 

 

 

Klik op een afbeelding om te vergroten