Toneelvereniging Inter Amicos bestaat 125 jaar! Omdat de burgemeester van Dordrecht al heel veel jaren de beschermheer is van Inter Amicos was huidig burgemeester Wouter Kolff ook aanwezig bij de bescheiden opening van het jubileumjaar in ons knusse theater aan de Christiaan de Wetstraat. Andere aanwezigen waren alle leden van de vereniging en diverse regisseurs die meerdere producties met Inter Amicos op de planken gezet hebben. Na een toost met een glas champagne en een hartverwarmende toespraak van de burgemeester en van Nic Vos-de Wael, lid van de vereniging, werden de eerste twee exemplaren van IA MagGezien overhandigd aan burgemeester Wouter Kolff en aan Bas Heijstek, erelid van de vereniging. Hierna werden alle gasten getrakteerd op een originele theatrale korte voorstelling waarin verleden, heden en toekomst op speelse wijze met elkaar verweven waren. Na genieten van dit stukje theater vond de onthulling plaats van de nieuwe naam voor onze techniekruimte: “TECHNIEKHOK Frits” door Ineke Schouten ter ere aan Frits Schouten die ons kort geleden is ontvallen. Mede op deze manier zal hij altijd herdacht worden in ons theater. Door de fotoreportage te kijken mag je een beetje mee- of nagenieten van deze mooie avond waar blijdschap, gemis, enthousiasme en melancholie elkaar afwisselden.

In het voorjaar zal Inter Amicos een jubileumvoorstelling geven dus houd website, kranten en social media in de gaten.

Voor informatie of het bestellen van IA MagGezien, waarmee u de vereniging steunt voor €7,00 of meer, neem dan contact op via de website.
IA MagGezien is nu ook te verkrijgen op twee verkooppunten in Dordrecht: Vreeken’s Zaden – Voorstraat 448 en Hallo Dordrecht – Blekersdijk 38a.

 

Onze dank gaat uit naar bloemenwinkel  “Flora Calendula” (Reeweg Oost, Dordrecht) die ons op deze dag blij verraste met twee prachtige bossen bloemen.